Kategorie:
deser,
sernik
Składniki:
Biszkopt:
* jajka - 6 sztuk
* cukier - 1 szklanka
* mąka - 1 szklanka
* proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
Masa serowa:
* ser - 1 kg
* margaryna - 1 kostka
* cukier puder - 1 szklanka
* żółtka - 4 sztuki
* żółta galaretka - 1
* czerwona galaretka - 2
Sposób przyrządzenia:
Masa serowa:Ser zemleć 2 razy. Margarynę utrzeć na gładką masę z żółtkami i cukrem pudrem. Następnie dodawać stopniowo po łyżce ser i kontynuować ucieranie. Galaretkę [ żółtą] rozpuścić w 1/2 szkl gorącej wody gdy zacznie tężeć dodać do masy. Tak utartą masę serową wyłożyć na biszkopt i zalać tężejącą galaretką [ 2 czerwone]